Alles wel…..nou ja bijna dan

Hoe gaat het toch met de schipper en de matroos zullen jullie je wel afvragen.Nou met de occasion nier gaat het nog steeds goed,enkel heeft de schipper nog best wat beperkingen.Zo gaat lopen nog bedroevend slecht bij 300 m is het gedaan met de pret.Als de rollator mee is iets verder maar de maraton gaat het niet worden.Inmiddels zijn ze er achter dat onder de nier een slagader belkneld zit en daar zijn de in de (nu nog)hut van Rutte naarstig op zoek naar een oplossing.In januari wordt er een CT scan gemaakt en pas geleden was er een echo doppler die dus niet zo goed uitviel.Maar de geleerden gaan met elkaar dus in beraad.Er is ook een onderzoek geweest naar een gekke plek op de hand van de schipper en is er een biopt genomen waar de uitslag nog niet bekent van is.De antie afweermedicatie is berucht om het bijverschijnsel huidkanker,dus ze zijn vrij allert.

Verder zijn we afgelopen zomer wel van wal gestoken,we zijn min of meer in de buurt gebleven.Het varen op zich ging de schipper nog goed af,maar ik als matroos had de handjes vol.Bij afmeren kon de schipper niet echt snel van de boot dus deed ik truck middenbolder en dan de overige lijnen die de schipper dan vastlag op de bolder achter en ik voor.Omdat we al jaren vaarervaring hebben ging dat zonder grote problemen.En in havens waren er vaak behulpzame handen voorradig zoals het echte watersporters betaamd.Al met al waren we 9 weken aan boord.

Onder toeziend oog van de schipper heb ik grotendeels de boot winterklaar gemaakt,waaronder het hart,de motor dus.Samen de zomerkap verruild voor de winterkap.We hebben er wel langer over gedaan maar ach het weer zat toen nog mee.Nu liggen er nog wat binnenklusjes te wachten maar dat kan in het voorjaar.

De tuinman heeft mij geholpen de tuin weer wat toonbaar te maken.Maar door al die regen en wind is het vanzelf redelijk netjes geworden.Dus ik vind het goed zo.

Zo kabbelen we voort en haak en brei en naai ik tussen de bedrijven door nog voor goede doelen(kun je bekijken op kleinkindkado bij menu boven.)Laatst nog oorwarmers en baby sokjes gemaakt voor de kerstmarkt van de kerk alhier.

Nu zijn we al bijna aan het eind van het jaar aanbeland en hebben we de Kerst in onze eigen woning doorgebracht omdat corona toch weer vrij spel heeft.Daar zitten we ook niet op te wachten,dus zijn we zo weinig mogelijk uithuizig.We gaat de schipper 2x per week naar de fysio,gelukkig gaat autorijden nog prima en mag hij het de komende 5 jaar nog doen.

Al met al maken we er het beste van en wensen iedereen een veilig oud en nieuw en een goed en gezond 2024.Dat laatste vooral,want dat is helaas niet voor iedereen een gegeven en degene die tobben met de gezondheid wensen we sterkte en waar mogelijk beterschap.

6 gedachten over “Alles wel…..nou ja bijna dan

  1. Wat fijn om weer wat bijgepraat te worden, Echt heel erg gegund dat het toch gelukt is om “aan boord”te gaan voor toch een vrij lange tijd. Wat zal jouw schipper genoten hebben. , en naar ik zomaar aanneem, heel blij met jouw inspanningen om het mogelijk te maken.
    Best nog wel veel extra werk voor je maar ook voor jou toch fijn om weer even iets anders om je heen te zien. Ik hoop dat 2024 oplossingen brengt voor de problemen die nu nog spelen. Je bent een kanjer!

    Like

  2. Wat fijn weer wat te horen en mooi dat jullie toch nog wat konden varen samen en hopelijk komen er geen nare dingen uit de onderzoeken. Ik wens jullie ook een mooie jaarwisseling en inderdaad vooral een gezond(er) 2024 voor jullie.

    Like

Welkom aan boord,wat leuk dat je even mee dobberde en bedankt voor je reactie